Aneta Markova

Aneta Markova

OPLEIDING

Aneta Markova heeft een Master in Embedded System Design van de Universiteit van Lugano, Zwitserland en een Master in Electronics van de Technische Universiteit van Sofia, Bulgarije. Sinds 2017 is zij gediplomeerd Europees octrooigemachtigde.

CARRIERE

Aneta Markova begon haar carrière als onderzoeker aan de Universiteit van Brussel in 2004, waar ze werkte aan verschillende onderwerpen op het gebied van 3D-visualisatie en medische toepassingen. In 2011 stapte ze over naar IP en begon als octrooiportfolio manager bij IMEC, een wereldberoemd onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Aneta Markova is in 2019 bij IP Hills gekomen als gekwalificeerd Europees octrooigemachtigde.

PRAKTIJKGEBIEDEN

Haar praktijkgebieden omvatten:

– Het opstellen, indienen en opvolgen van Europese en PCT-octrooiaanvragen;

– Het geven van adviezen over octrooieerbaarheid, vrijheid van gebruik, inbreuk en geldigheid van intellectuele eigendomsrechten.

– Het adviseren van klanten bij het creëren en beheren van octrooiportfolio’s.

COMPETENTIES

Aneta Markova heeft expertise op verschillende gebieden van telecommunicatienetwerken, communicatietechnologieën, en meer in het bijzonder in IoT, radio- en sensornetwerken, radaroplossingen en systeemarchitecturen. Aneta Markova helpt start-ups, kmo’s en multinationals bij het opstellen, indienen en vervolgen van octrooiaanvragen, het beheren van octrooiportfolio’s, het ontwikkelen van indieningsschema’s voor strategisch en niet-strategisch onderzoek, het verzamelen van ideeën en training. Aneta Markova is lid van EPI, een instituut van professionele vertegenwoordigers bij het Europees Octrooibureau.

TALEN

Aneta Markova spreekt vloeiend Engels en Bulgaars.