Frank Verbeke

Frank Verbeke

OPLEIDING

Frank Verbeke behaalde een BSc in Biochemistry-Biotechnology, BSc in Fermentation Technology en een BSc in Polymer Technology van HOGENT University of Applied Sciences and Arts in Gent, België. Hij heeft ook een post HBO-diploma als ‘IP-informatiespecialist’.

CARRIERE

Frank Verbeke begon op de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van Bekaert in het Material Science Lab als onderzoekstechnicus waar hij aan meerdere onderzoeksprojecten werkte op het gebied van metallurgie en materiaalwetenschappen.

Na 9 jaar stapte hij in 2006 over naar de afdeling Industrial Property waar hij zich specialiseerde in IP-informatie binnen een multinationale context.

Hij ondersteunde alle aspecten van intellectueel eigendom en was betrokken bij meerdere projecten.

In 2011 trad hij in dienst bij IP Hills als een onafhankelijke IP-informatiespecialist die ondersteuning biedt voor een breed scala aan IP-onderwerpen.

Frank Verbeke is ook (stichtend) bestuurslid van de Belgian Patent Information User Group (BEPIUG – www.bepiug.org), vice-voorzitter van de Confederacy of European Patent Information Users Groups (CEPIUG – www.cepiug.org), lid van het accreditatiecomité van de QPIP-organisatie (www.qpip.org) en lid van de opleidings- en onderwijswerkgroep van de QPIP.

PRAKTIJKGEBIEDEN

– Prior art searching; Onderzoek naar octrooieerbaarheid; IP-landscaping;

– Status en geldigheid van IP-rechten; opzoekingen in het kader van vrijheid van handelen;

– IP Awareness training; IP-Alertering.

COMPETENTIES

Frank Verbeke heeft expertise op verschillende gebieden zoals mechanica, materiaalkunde en IT. Hij ondersteunt de IP Hills Patent, Trademark and Design Attorneys and Engineers.

TALEN

Frank Verbeke zijn moedertaal is Nederlands. Hij spreekt vloeiend Engels, Frans en Spaans en heeft een basiskennis van het Duits.