IP Hills x Ipsilon

IP Hills x Ipsilon

                                                            

 

Ipsilon verwerft IP Hills en versterkt haar positie in de Benelux, met de steun van Waterland Private Equity

 

Ipsilon, een belangrijke Europese dienstverlener op het gebied van intellectuele eigendom, is verheugd de overname aan te kondigen van IP Hills, een dynamische Belgische onderneming voor IP-diensten, gespecialiseerd in patenten, modellen, merken, auteursrechten en IP-contracten. Deze strategische overname wordt ondersteund door Waterland Private Equity, een toonaangevend pan-Europees investeringsfonds gekend voor zijn proactieve ondersteuning van groeigerichte bedrijven.

De uitbreiding van Ipsilon Group met IP Hills betekent een aanzienlijke versterking van de aanwezigheid in de Benelux en bijna een verdubbeling van de inkomsten. Ipsilon Group, dat al tot de toonaangevende IP-kantoren in Luxemburg behoort, verwacht met IP Hills door te groeien tot de top 5 IP-kantoren in België. Daarenboven wenst het de bekendheid bij ondernemers, innovatieve bedrijven, klanten en advocatenkantoren in Vlaanderen en Wallonië te vergroten en mogelijkheden te bieden om de Nederlandse markt aan te boren.

De twee kantoren van IP Hills in Gent en Leuven versterken de geografische dekking van Ipsilon Group in een snel groeiende Europese markt. Ipsilon Group, die de Belgische markt al ondersteunt via zijn kantoor in Louvain-la-Neuve, is nu evenzeer aanwezig in de economisch dynamische regio Vlaanderen en bestrijkt zo het hele Belgische grondgebied.

IP Hills brengt een divers en interessant klantenbestand met zich mee, bestaande uit meer dan 400 klanten waaronder multinationals, familiale KMO’s, high-tech bedrijven, start- en scale-ups, universiteiten, onderzoekscentra en toonaangevende acceleratoren. Deze strategische overname biedt Ipsilon Group de mogelijkheid om te werken met hoog aangeschreven, jonge en pragmatische IP-attorneys en -paralegals met expertise in meerdere sectoren en kwalificaties die zich uitstrekken over meerdere landen.

IP Hills werd opgericht in 2010 en heeft bewezen een bovengemiddelde organische groei te kunnen realiseren. Een toegewijd, klantgericht en ervaren meertalig team van 22 kennismedewerkers is werkzaam bij IP Hills.

De overname van IP Hills stelt de Ipsilon Group in staat om klanten te begeleiden met excellent IP-management en strategisch advies. Tezelfdertijd beoogt Ipsilon Group concurrentievoordelen te halen door de juiste IP-tools en -oplossingen in te zetten ten voordele van klanten.

 “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze overname biedt”, zegt Valérie Feray, CEO van de Ipsilon Group. “Door grensoverschrijdende samenwerking te stimuleren, verwachten we onze groei te versnellen, ons klantenaanbod uit te breiden, de klanttevredenheid te verhogen en de markt te blijven bedienen met toonaangevende oplossingen in de hele Benelux en Europa.”

“Het management van IP Hills zal met enthousiasme herinvesteren in dit ambitieuze pan-Europese project. Door onze krachten te bundelen met Ipsilon zien we een buitengewone kans om waarde te creëren voor onze klanten door de combinatie van complementaire capaciteiten, om nieuwe klanten te bedienen in onontgonnen verticale markten en om de professionele ontwikkeling en groei van alle IP Hills teamleden te stimuleren” voegt Axel Plas, Managing Director van IP Hills, toe. “Deze overname is een bewijs van het harde werk en de toewijding van ons team. We kijken ernaar uit om ons aan te sluiten bij de Ipsilon familie als speerpunt voor uitbreiding in de Benelux.

We zijn enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in het groeiverhaal van Ipsilon,” vertelt Louis Huetz, Partner van Waterland in Frankrijk. “We geloven in de kracht van de combinatie van Ipsilon en IP Hills en kijken ernaar uit om hen te ondersteunen bij hun toekomstige inspanningen.”

Waterland

Investeringsteam: Louis Huetz, Pierre Naftalski, Oscar Dintilhac, Ahmed Benkirane

Advies

Advies voor kopers: Argo Law en Racine advocaten
Financiële, juridische, sociale en fiscale audit: Moore Corporate Finance
Financieringsadvies: Mayer Brown
Advies voor de verkoper: Schoups
M&A advise voor de verkoper: NX Corporate Finance
Unitranche financiering: Muzinich

Over Ipsilon

Ipsilon is een IP-kantoor gespecialiseerd in het indienen, bewaken, onderhouden en verdedigen van intellectuele eigendomsrechten, waaronder patenten, modellen, merken en domeinnamen. Opgericht in 2001 door Valérie Feray heeft Ipsilon een snelle ontwikkeling gekend op de Franse en Europese markt door middel van een externe groeistrategie gebaseerd op de toenadering tot welgekende IP-kantoren.

Over IP Hills

IP Hills, opgericht door Axel Plas en Thomas Coppens in 2010, is een toonaangevende klantgerichte one-stop-shop voor IP-diensten. Het is een no-nonsens partner voor innovatieve, design minnende ondernemingen, high-tech bedrijven en onderzoeksinstellingen die traditionele technologieën en technieken beheersen. IP Hills excelleert in de bescherming van software en AI-gedreven innovatie. Met een ongeëvenaarde passie voor innovatie biedt IP Hills een geschikt dienstenpakket waarmee bedrijven de waarde van hun intellectuele eigendom kunnen beschermen en maximaliseren.

Over Waterland Private Equity

Waterland Private Equity is een onafhankelijk, pan-Europees investeringsfonds uit Nederland dat ondernemers ondersteunt bij hun groeiambities. Actief sinds 1999 heeft Waterland consequent buitengewone prestaties geleverd door te investeren in meer dan 800 bedrijven. De groep beheert momenteel meer dan €14 miljard aan investeringen, dit na een dubbele fondsenwerving van €4 miljard die in slechts op vier maanden werd afgesloten. Sinds de oprichting in 1999 heeft Waterland meer dan 170 professionals in dienst die werken vanuit 13 kantoren in 11 landen. Als ondertekenaar van de “Principles for Responsible Investment” ontwikkelt Waterland een duurzame en toekomstgerichte beleggingsstrategie.

Waterland Private Equity Investments B.V. is geregistreerd als fondsbeheerder in het register Beheerd door de Nederlandse toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Meer informatie: https://waterland.be/fr

Perscontact: Clara Lees, clara@2017.fr, +33.6.23.12.47.00