Eva Eulaers

Eva Eulaers

OPLEIDING

Eva Eulaers behaalde een Master in de wiskunde, een Master in de talen en een doctoraat in de wetenschappen – optie astrofysica aan de Universiteit van Luik, België. Zij is sinds 2017 gediplomeerd Nederlands Octrooigemachtigde en sinds 2018 Europees en Belgisch Octrooigemachtigde.

CARRIERE

Eva Eulaers begon haar carrière als taaldocent voordat ze terugkeerde naar de universiteit en onderzoek deed naar gravitationele lensing binnen een internationale samenwerking, gericht op het bepalen van de Hubble Constant. Een volgende carrièreswitch bracht haar naar de wereld van IP, waar ze werkte als octrooigemachtigde in het vrije beroep bij een Nederlands bedrijf voordat ze in 2020 bij IP Hills kwam.

PRAKTIJKGEBIEDEN

Haar praktijkgebieden omvatten:

– Opstellen, indienen en opvolgen van Europese en PCT-octrooiaanvragen;

– Opstellen en opvolgen van nationale octrooiaanvragen;

– Opposities en beroepsprocedures bij het EOB;

– Mondelinge procedure voor het EOB in oppositie en voor de kamers van beroep;

– Validering van Europese octrooien in België en Nederland;

– Advies over octrooieerbaarheid, vrijheid van exploitatie, inbreuk en geldigheid van intellectuele eigendomsrechten;

– Portfoliomanagement, advies en strategie;

– Algemeen strategisch en juridisch advies in IE-aangelegenheden.

COMPETENTIES

Eva Eulaers heeft expertise op het gebied van natuurkunde en algemene mechanica. Daarnaast heeft ze een grondige kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Ze staat start-ups, kmo’s en multinationals bij in verschillende sectoren, zoals in de mechanica, automotive, olie-industrie, offshore-industrie, medische apparatuur, agrarische industrie en optica. Eva Eulaers werd door Managing IP genoemd als Rising Star 2019.

TALEN

De moedertaal van Eva Eulaers is Nederlands. Daarnaast spreekt ze ook vloeiend Frans, Duits en Engels en heeft ze een goede kennis van Spaans en Portugees.