Jeroen Declerck

Jeroen Declerck

OPLEIDING

Jeroen Declerck is burgerlijk ingenieur met een specialisatie in micro-elektronica en studeerde af aan de KU Leuven, België. Hij is sinds 2017 Europees octrooigemachtigde en sinds 2021 Belgisch octrooigemachtigde.

CARRIERE

Jeroen Declerck begon zijn carrière aan de KU Leuven waar hij onderzoek deed naar analoog naar digitaal converters (ADC’s). Daarna richtte hij zich kort tot de industrie en deed voor IBA (Louvain-la-Neuve) onderzoek naar positioneringssystemen voor protontherapie behandelcentra. Voordat hij overstapte naar IP, werkte hij ook nog een zevental jaar bij Imec, een in België gevestigd onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. Daar deed hij onderzoek naar digitale technologie voor draadloze communicatie. Vervolgens startte hij zijn IP-carrière bij een Belgisch IP-bedrijf voordat hij in 2013 bij IP Hills kwam. In 2018 werd Jeroen Declerck partner en leidt nu het patent team in Leuven.

Sinds 2018 geeft Jeroen Declerck ook de cursus ‘EPC Procedures’ voor de Advanced Master in Intellectual Property Law and Knowledge Management (LLM / MSc) aan de Universiteit van Maastricht. Vanaf 2020 geeft hij ook de pre-EQE en EQE Paper D trainingen aan de Universiteit van Maastricht.

Hij is sinds 2017 Europees octrooigemachtigde en sinds 2021 Belgisch octrooigemachtigde.

PRAKTIJKGEBIEDEN

Zijn praktijkgebieden omvatten:

– Opstellen, indienen en opvolgen van Belgische, Europese en PCT octrooiaanvragen;

– Opposities en beroepsprocedures bij het EOB;

– Optreden als expert voor partijen in Belgische civiele procedures;

– IP-geschillen;

– Advies over octrooieerbaarheid, vrijheid van exploitatie, inbreuk en geldigheid van intellectuele eigendomsrechten;

– IP due diligence;

– Portfoliomanagement, algemeen advies en strategie;

– Seminaries en lezingen over verschillende aspecten van IP.

COMPETENTIES

Jeroen Declerck is gespecialiseerd in het gebied van telecommunicatie, signaalverwerking, analoge- en digitale micro-elektronica, procestechnologie, vermogenselektronica, automatisering, beeldvorming, medische technologie en ICT in het algemeen. Jeroen heeft een specifieke interesse in software-uitvindingen in het domein van artificiële intelligentie. Daarnaast heeft hij kennis van mechanica en elektromechanica. In al die domeinen staat Jeroen Declerck start-ups, kmo’s en multinationals bij.

TALEN

Jeroen Declerck zijn moedertaal is Nederlands, hij spreekt vloeiend Engels en heeft praktische kennis van het Frans.