Mariya Nikolova

Mariya Nikolova

OPLEIDING

Elisa heeft een Master in de Rechten behaald aan de Universiteit van Milaan (Italië). Tijdens haar Master heeft zij 6 maanden gestudeerd aan de Universiteit van Valencia (Spanje) en 1 jaar aan de Universiteit van Brussel (ULB), waar zij haar thesis in Internationaal Recht heeft geschreven.

CARRIERE

Nadat ze was afgestudeerd in 2018, verhuisde Elisa naar Australië en werkte ze voor het Trademarks team van een advocatenkantoor gevestigd in Sydney Central Business District (CBD).
Hier deed ze haar eerste ervaring op in Trademarks, en Intellectual Property in het algemeen. Haar werk omvatte alle onderdelen van de levenscyclus van merken: het eerste merkenonderzoek, de selectie van de klassen, de behandeling van de aanvraagprocedure (nationaal en internationaal), de ontwikkeling van strategieën om potentiële afwijzingen te ondervangen, de mogelijke oppositieprocedures na het bereiken van de verlening van bescherming, evenals de verdere bewaking om voortdurende bescherming te garanderen.

Zij werkte met verschillende soorten bedrijven – start-ups, KMO’s en multinationals – in verschillende sectoren, zoals de voedingsindustrie, mode, tech, vastgoed en sport.

Wanneer Elisa in 2019 terugkeerde naar Europa, bleef ze werken in IP, maar in meer operationele soorten rollen die voornamelijk betrekking hadden op octrooien.
Deze rollen stelden Elisa in staat om haar kennis en ervaring op het gebied van IE te verdiepen en te begrijpen waar haar carrière thuishoort: bij Trademarks.

TALEN

Elisa haar moedertaal is Italiaans, maar ze spreekt ook vloeiend Engels en Spaans en heeft kennis van Frans.